Skaff deg renhetens tryllestav

Liv Gravdahl

Endelig ryddig! Hurrylivs beste tips og life hacks

2022

Gyldendal

Er du en influencer? Hvem er dine influencer?  Den årlige konkurransen Vixen award kårer blant 30000 nominerte årets influencere innen mote, trening og helse, mat og interiør mm. I tillegg til det klassiske instagramformatet er Tiktok kommet med og Liv Gravdahl vant i 2021 årets nykommer med sin profil Hurryliv. Videoene hennes er korte, innbydende og pedagogiske snutter om å gjøre rent i huset. Hun
vasker over klosettet i en svisj og fyller kjøleskapet til helgen med godsaker i porsjonspakker (Dette er langt fra plantebasert mat). Og alt sorteres i gjennomsiktige bokser. Hurryliv anbefaler at du etterpå setter deg ned og drikker en av hennes himmelske drinker. 

Tiktok og bokbransjen har innledet et samarbeid og et resultat er boken Endelig ryddig! Hurrylivs beste tips og life hacks. På tiktok er Hurryliv-feeden ujevn, fordi Liv selv med jevne mellomrom må svarteliste følgere som sender henne upassende spørsmål eller usømmelige kommentarer.  Som redaktørstyrt medium er boken mer spisset om temaet rydding. Samtidig har den fiffige tips og bilder på annenhver side. Liv svinger renhetens tryllestav over skapdører og kjøleskap og borte er flekk og smuss. Hennes 20000 følgere på Tiktok vil nok elske denne utgaven av Hurryliv. Boken er også et must i livets skole når man stifter familie og får barn. For hvordan holde det rent og pent i et småbarnshjem?

Hurryliv skiller seg fra ryddedronningen Marie Kondo ved at borte er fokus på å kaste før du rydder. Men gleden over å rydde har de til felles, selv om Hurryliv fremstår hakket mer engasjert. Boken er mer på linje med Raluca Moldovans bok @ Vask med meg (og instagramkonto).

Til tross for bokens fancy tittel er språket enkelt, uten -apparently- flere engelske ungdomsutrykk, Hurryliv står for rengjøring etter det gamle prinsippet: Rydd opp etter deg med en gang, så blir det ikke rotete. Og glem for all del ikke luktlyset!

Leave a Reply